Svar på tal om Bergshamra torg

Allt är inte dåligt med upprustningen, menar flera läsare efter förra veckans artikel.
Allt är inte dåligt med upprustningen, menar flera läsare efter förra veckans artikel.
För få sittplatser med ryggstöd och trist utsikt från bänkarna på Bergshamra torg. Det klagade några läsare på i förra veckan.

Men klagomålen får mothugg från flera läsare som prisar upprustningen.

I förra veckan blev det mest ris när Mitt i Solna skrev om några synpunkter som Bergshamrabor uttryckt om det nya torget. Framförallt var avsaknaden av ryggstöd, något som de äldre behöver, samt den något tråkiga utsikten från bänkarna på tapeten.

Men det finns som bekant alltid två sidor av myntet. Flera personer har reagerat på artikeln och velat dela med sig av sin, mer positiva, upplevelser.

– Alla har så klart sin bild, men jag tycker torget blivit kanon. Det är ett helt annat liv än förut. Mer människor som fikar, rör sig på torget (kanske i jakt på Pokémon), barn som leker vid lekplatsen, människor som sitter på bänkar. Väldigt bra helt enkelt, men man kan såklart tycka olika, anser Tobias Östberg.

En annan läsare menar att torget blivit en ”fantastisk” mötesplats.

– Läste din artikel om nya torget och vill ge dig en annan bild av vad du återger. Jag har barn i lägre skolåldern och tycker torget har blivit en fantastisk mötesplats. Alla jag känner från skolan med flera har prisat det nya torget och anser att det är ett jättelyft mot vad det var tidigare, skriver han.

Ett par från Bergshamra lyfter också fram just barnens lekplats som något positivt.

– Läste precis artikeln i Mitt i om Bergshamra torg. Vi är jättenöjda med upprustningen som blev väldigt bra. Butiksutbudet har blivit bättre, barnen leker där mycket mer än tidigare. Idag hör man familjer säga att de ska hänga på torget, det hörde man aldrig förr. Ta gärna med några positiva röster istället för gnällspikarna du hittade, skriver de.

Och vad gäller utsikten från bänkarna så är den svår att åtgärda.

– Jag vet inte vad du förväntade dig för utsikt från Bergshamra torg, vi har tyvärr ingen havsutsikt att bjuda på. Själv är jag glad över att det finns bibliotek och butiker att titta på istället för tomma lokaler, avslutas mejlet.