Här är svaret som saknas om branden i Bro

Släckningsarbetet pågick i flera timmar.
Släckningsarbetet pågick i flera timmar.
Flera personer fick evakueras, och har ännu inte fått återvända.
Flera personer fick evakueras, och har ännu inte fått återvända.
Taket rivs på det brandskadade lägenhetshuset i Bro.
Taket revs på det brandskadade huset.
Branden på Råbystigen i Bro utreds som grov mordbrand, men än har ingen gripits.
Om det finns någon misstänkt vill inte åklagaren Johan Lengholm svara på.
– Det kan påverka de som ska förhöras, säger han.

Branden startade vid 3-tiden på natten mellan måndagen och tisdagen förra veckan. I lägenhetshuset utbröt panik och flera personer, bland annat flera barn, tvingades hoppa från balkonger för att undgå branden. Flera lägenheter totalförstördes och ett tiotal personer fördes till sjukhus med rökskador och fallskador. Än i dag är flera personer evakuerade från sina bostäder.

En utredning om grov mordbrand inleddes och flera personer förhördes efter branden. Men än finns ingen gripen, uppger åklagaren Johan Lengholm som leder utredningen.

–  Teknikerna är klara i fastigheten och jag har hävt avspärrningarna. Men jag har ännu inte sett slutresultatet av teknikernas utredning, säger han.

Finns det någon misstänkt?

– Det vill jag inte svara på.

Varför det?

– För det kan påverka personer som kan förhöras i utredningen. Så eventuella misstankar eller misstankegrader tänker jag inte kommentera.

Det är fortfarande oklart hur branden startade. Efter att teknikernas protokoll har presenterats kommer flera personer att höras på nytt.

– Det här är ett prioriterat ärende och det är viktigt att det blir rätt. En av de sakerna som jag så klart vill veta är i vilken lägenhet branden startade, säger Johan Lengholm.