ANNONS

Svaret till handlarna: Inte vårt ansvarsområde

Handlarna rasar över stadsdelsförvaltningens svar om otryggheten kring garaget.
Handlarna rasar över stadsdelsförvaltningens svar om otryggheten kring garaget.
Handlarnas skrivelse om otrygghet, till stadsdelsförvaltningen i Spånga-Tensta, skickades inte vidare till politikerna.
ANNONS

På tjänstemannanivå ansåg man inte att handlarnas skrivelse om trygghet var något för nämnden.

”Det förslag som lyfts upp i skrivelsen hamnar inte inom stadsdelsnämndes ansvarsområde”, står det i svaret från förvaltningen.

I stället hänvisas handlarna av förvaltningen till polis och centrumägare. Att skrivelsen aldrig hamnade på politikernas bord förvånar många.

– Jag kokar, hur kan tryggheten i centrum inte vara något för nämnden, säger en av handlarna i Tensta, som skrivit under medborgarförslaget till stadsdelsförvaltningen.

Oppositionen tycker att hanteringen är mycket anmärkningsvärd.

– Jag förutsätter att man tar om det här ärendet och att det hamnar på vårt bord. Tryggheten är allas ansvar. Även om vi politiker inte kan besluta om bevakning så kan vi trycka på de personer som kan ta de besluten, säger Ole-Jörgen Person (M) vice ordförande, i Spånga-tensta stadsdelsnämnd.

Awad Heris (MP) ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd menar att det var otydlighet som gjorde att ärendet inte lyftes till nämnden.

– Det var otydligheter i riktlinjerna om medborgarförslag som gjorde att det blev så. Vi kommer att förtydliga riktlinjerna och vi kommer att lyfta handlarnas ärende till nämnden.

ANNONS