ANNONS

Svårsålda lägenheter i Nya Råsunda

700 nya lägenheter ska byggas där gamla Råsundastadion stod.
700 nya lägenheter ska byggas där gamla Råsundastadion stod.
Trög byggstart för Peabs 700 nya lägenheter vid gamla Råsundastadion.
Trög byggstart för Peabs 700 nya lägenheter vid gamla Råsundastadion.
Nyproducerade bostadsrätter brukar gå som smör i solsken i vår huvudstad, men trots att de 157 lägenheterna i brf Derbyt legat ute till försäljning sedan november förra året har bara 30 av dem sålts.
ANNONS

Försäljningen av de 700 nya lägenheter som ska byggas där gamla Råsundastadion stod har fått en trög start. Den första etappen vid nyproduktion brukar ofta sälja slut snabbt, men av de 157 lägenheter i brf Derbyt som legat ute till försäljning sedan november förra året har hittills bara 30 blivit sålda.

– Det är ju mer svårsålt idag generellt, det gäller alla projekt både hos oss och våra konkurrenter, än för ett år sedan. Det har blivit svårare att få lån idag än det har varit tidigare, säger Kajsa Jacobsson, presschef på Peab som bygger bostäderna.

En trerummare i brf Derbyt kostar runt sju miljoner och priserna ligger nästan i nivå med ett projekt som just nu byggs mitt på Södermalm.

Kan det vara så att priserna är satta lite väl högt?

– Vi har vad vi menar är marknadsmässiga priser och det här området ligger nära Solna centrum med bra kommunikationsförbindelser. Intresset har varit stort inför första försäljningen, men än så länge har vi gjort markarbeten och just nu gjuter vi en garageplatta. När man börjar se husen lite mer kanske det kan bli ett större intresse, det är  det vi hoppas på, säger Kajsa Jacobsson på Peab.

Första inflytt i kvarteret planeras ske om cirka två och ett halvt år.

Fakta

Så mycket kostar en lägenhet i brf Derbyt

1 rok 37 kvm: 3 435 000 kr

2 rok 67 kvm: 5 410 000 kr

3 rok 80 kvm: 7 155 000 kr

4 rok 102 kvm: 8 390 000 kr

Samtliga exempel gäller lägenheter på våning 4 av 7.

Källa: peab.se
ANNONS