Svårt få köpare till Hersbyholm

Anrika Hersbyholms gård har varit till salu sedan i höstas. I medierna har priset 65 miljoner kronor figurerat.

Men ännu har ingen spekulant slagit till.

Anrika Hersbyholms gård på Lidingö har varit till salu sedan i höstas. Men ännu har de tre byggnaderna med totalt 28 rum inte hittat sin köpare.

– Det här är ett speciellt objekt och det tar tid. Det är ett stort beslut, mycket pengar och inget man köper över en dag säger mäklaren Yuri Gadelius.

Hon är inte orolig över att huset inte ska bli sålt och säljaren har ingen brådska.

– Vi har några intressenter. Nu är det en spekulant från USA som är gift med en svenska som vill komma och titta. Det är många utländska köpare som hör av sig, säger Yuri Gadelius.

Huset består av tre fastigheter varav det största är drygt 600 kvadratmeter stort. De övriga byggnaderna är på 240 kvadratmeter vardera.

Det stora huset uppfördes 1852. Här har filmstjärnor som Greta Garbo, ambassadörer och till och med Drottning Elisabeth I förlustat sig genom åren.

Den nuvarande ägaren, Jonas Grandér och hans familj, köpte fastigheten 2008 för 27,5 miljoner kronor. Huset har sedan totalrenoverats.

Det har kommit in bud som säljaren inte accepterat. Enligt uppgifter i media har mäklaren indikerat priset 65 miljoner för Hersbyholms gård.

– Vi har inte nämnt någon siffra. Jag jämförde Hersbyholm med Ekholmsnäs gård och den gick för den summan. Intressenter får komma med bud och sedan får vi se var det landar, säger Yuri Gadelius.

Vem är rätt köpare för det här huset?

– Ja, det kan kanske vara någon som ska flytta hem som vill driva företag eller ha en verksamhet i flyglarna. Eller som vill hyra ut dem. Någon som inte är så priskänslig, säger Yuri Gadelius.