ANNONS

Svarttaxichaufför våldtog kvinna i Husby – döms till fängelse

Våldtäkt i Husby. Svarttaxi.
Svarttaxichauffören döms för våldtäkt.
En 20-årig kvinna tog en svarttaxi från innerstan mot Upplands-Väsby. Men chauffören körde kvinnan till Husby istället.
Där våldtog mannen kvinnan.
Nu döms han till fängelse.
ANNONS

Det var i augusti som en kvinna tog en svarttaxi från Stureplan. Kvinnan som är i 20-årsåldern gjorde upp med chauffören, som var en 36-årig man, om att han skulle köra henne till Upplands Väsby.

Tvingade i henne kokain

Under färden norrut ska mannen ha försökt bjuda kvinnan på droger och alkohol trots att hon upprepade gånger ska ha sagt att hon inte var intresserad. När kvinnan inte ville ta emot drogerna tvingade han i henne kokain.

När 36-åringen svängde av motorvägen mot Kista blev kvinnan orolig. Mannen ska ha sagt att de skulle ha efterfest hemma hos honom i Husby.

Svarttaxichaufför åtalas för våldtäkt

36-åringen blev aggressiv i tonen vilket gjorde att kvinnan kände att hon var tvungen att följa med honom upp i lägenheten.

Väl i lägenhet försökte mannen erbjuda ännu mer droger och alkohol till kvinnan. Sedan började han massera henne. Kvinnan blev då orolig och bad en vän att ringa polisen.

Mannen blev allt mer våldsam i sitt agerande och det hela slutade med att han våldtog kvinnan.

Greps samma dag

Efter våldtäkten tog kvinnan sig ut ur lägenheten och den polispatrull som hennes vän hade ringt kunde hjälpa henne och senare gripa svarttaxichauffören.

ANNONS

36-åringen hävdar att kvinnan ville ha sex med honom. Kvinnan hävdar det motsatta.

Solna tingsrätt går på kvinnans linje och dömer mannen till fängelse i 2 år och 3 månader för våldtäkten.

Chaufför häktad efter misstänkt våldtäkt i Husby

36-åringen medger att de båda har haft sex men han hävdar att det inte ska röra sig om en våldtäkt. Han nekar även till det narkotikabrott som han döms för. Däremot så erkänner han sig skyldig till grovt olovlig körning då hans körde bil trots att hans körkort var återkallat sedan tidigare.