ANNONS

Svedmyra, Gubbängen och Tallkrogen kan få p-avgifter

Snart är det slut med att gratisparkera på gatorna i delar av söderort. Trafiknämnden föreslår att p-avgifter införs i ytterstaden där det i dag till största delen är avgiftsfritt.
ANNONS

Förslaget till ny parkeringsplan och ny parkeringsstrategi presenterades under en presskonferens på måndagen. Förslaget innebär att boendeparkering och p-avgifter införs i närförorten. Första steget i söderort är Årsta och Hammarby. I Svedmyra, Tallkrogen och Gubbängen kan det bli aktuellt om tre år. Avgiften föreslås i så fall bli 5 kronor/timmen på vardagar och avgiften för boendeparkering föreslås bli 300 kronor.

– Stockholm växer och det skapar många nya möjligheter men ställer också stora krav, bland annat på att ordna ett fungerande och hållbart trafiksystem. En genomtänkt parkeringsplan är därför en avgörande faktor för att klara dessa utmaningar, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

I övriga delar av Farsta stadsdel kan avgifter införas om 5-8 år, enligt förslaget.

Trafiknämnden fattar beslut om den nya parkeringsplanen den 10 december. Sedan ska den ut på remiss till över hundra instanser. När alla synpunkter så småningom har sammanställts kan ett beslut tas av kommunfullmäktige i juni.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.