ANNONS

”Vi fick ingen ansökan om tomtebloss”

Anders Ungh, BP-supporter, Brommapojkarna, tomtebloss, Malmö FF, Swedbank Stadion, Svenska fotbollförbundet
BP-supportern Anders Ungh och Svenska Fotbollförbundets logotyp.
Svenska fotbollförbundet logotyp
Svenska fotbollförbundet.
BP-supportern Anders Ungh visar tomteblossen som stoppades.
BP-supportern Anders Ungh visar tomteblossen som stoppades.
Svenska fotbollförbundet hävdar att BP-supportern Anders Unghs ansökan om att få använda pyroteknik – två tomtebloss – på Swedbank Stadion i Malmö aldrig nådde fram.
– Malmö FF skulle ha ansökt hos oss och sedan skulle förbundet ställt frågor till berörda myndigheter, säger Per Eliasson, riksombud på Svenska fotbollförbundet.
ANNONS

Anders Ungh såg fram emot att få använda legalpyroteknik när hans BP spelade borta mot Malmö FF i måndags. Han hade ansökt hos Malmö FF och fått klartecken tända sina två tomtebloss. Men enligt Svenska fotbollförbundet lämnade Malmö FF inte vidare ansökan till förbundet.

– Vi fick frågan i ett väldigt sent skede före matchstart. Eftersom vi inte hade fått någon formell ansökan rekommenderade vi att han inte skulle använda tomteblossen. Vi vet ju inte hur poliserna skulle ha hanterat det och vi ville inte att han skulle hamna i en obehaglig situation, säger Per Eliasson, riksombud i säkerhetsgruppen på Svenska fotbollförbundet.

Hur skulle ansökan ha gått till?

– När han hade ställt frågan till arrangerande förening skulle Malmö ha ansökt hos förbundet och förbundet skulle ha ställt frågor till berörda myndigheter: räddningstjänsten och polismyndigheten.

Per Eliasson medger att ansökningar om legal pyroteknik inte är vardagsmat för förbundet.

– Vi har inte haft speciellt många ansökningar, det är väl Gais och några till som har kommit in med formella ansökningar.

Är tomtebloss en pyroteknik förbundet skulle godkänna om man får en formell ansökan?

ANNONS

– Vi har inte diskuterat någon policy för tomtebloss så det är ingenting jag vill spekulera i. Det får man titta på när ansökan kommer. Jag vet inte hur myndigheterna hanterar frågan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.