ANNONS

Svensken ett steg närmare ryska Hunger games

Mats Goldberg vill vara med i ryska realityshowen Game2 Winter, som jämförts med Hunger games.
Mats Goldberg är nu ett steg närmare att delta i överlevnadstävlingen.
Tävlingen har kallats ett ryskt Hunger games och handlar om extrem överlevnad – samtidigt som allt är tillåtet för att vinna över motståndarna.
Nu har svenska Mats Goldberg klarat sig förbi första gallringen och är en av 120 personer som går vidare till nästa steg.
ANNONS

Många anmälde sig till den extrema överlevnadstävlingen Game 2 winter som ska livesändas från den ryska taigan. Nu har 120 personer röstats fram till nästa omgång och den 1 juni går de 30 som fått flest röster vidare till de slutliga uttagningarna till programmet. Just nu ligger Mats Goldberg, uppväxt på Lidingö, i Hässelby och Huddinge, på 17 plats och har fått 4400 röster.

”För mig är det inte galenskap – utan den ultimata utmaningen i samarbete, strategi och överlevnad.”

– När jag berättar att jag vill vara med i tävlingen ”ryska Hunger games” så tror folk att jag är galen, och sedan frågar de om jag kan ryska. Svaret är nej på båda. För mig är det inte galenskap – utan den ultimata utmaningen i samarbete, strategi och överlevnad, säger Mats Goldberg.

Tävlingen pågår under nio månader i den ryska taigan. Tävlingen startar i sommar och då är temperaturen runt 20 grader. Men till vintern blir det betydligt kallare – ner till -45 grader.

Vinnaren, den som stannar kvar längst, får 15 miljoner kronor.

”Jag lägger nu all min kraft på att förbereda mig inför nio månader i Sibirien.”

För Mats Goldberg fortsätter förberedelserna. Han ska bland annat gå överlevnadskurs för arktiskt klimat och lära sig självförsvar.

ANNONS

– Att jag nu är vidare till andra omgången och ligger på 17 plats ger mig goda chanser att komma med i tävlingen. Jag lägger nu all min kraft på att berätta för folk om min ansökan till ”ryska Hunger games” och på att förbereda mig inför nio månader i Sibirien.

Fakta

Mats Goldberg

Ålder: 36 år.

Bor: I Älvdalen. Kommer ursprungligen från Stockholm, och har växt upp i Hässelby, Huddinge och på Lidingö.

Familj: Två barn, 8 och 10 år.

Aktuell: Ende svensk och skandinav som gått vidare till andra röstningsomgången till Game 2 winter.

Tidigare äventyr: Simmade under sommaren 2016 längs hela Dalälven (Hällsjön till Furuviksparken).