Sverges näst bästa grillare finns i Tyresö

grill-sm
Per Ehrlund, Christer Söderberg och Annabell Nilsson i SM-tvåorna Barbie Q.
Vill du veta hur du ska glazea köttbiten eller grönsakerna i sommar? Då borde du fråga Christer Söderberg som i helgen kom på andra plats i Grill- och BBQ-SM med sitt lag Barbie Q.

Det var tredje gången som Christer Söderberg från Tyresö ställde upp i Grill- och BBQ-SM, den här gången på Liseberg i Göteborg. Tidigare har hans lag slutat fyra och trea. Men i år blev det en andraplats.

– Det känns jättebra på alla sätt och vis. Det var ju 26 lag som tävlade så det känns som man åstadkommit något. Vi är jättenöjda allihop, säger Christer Söderberg.

Tre grillproffs

Tillsammans med Per Ehrlund och Annabell Nilsson bildar de laget Barbie Q. Alla tre kan klassas som grillfantaster. Christer Söderberg jobbar till vardags som kock och han brukar frilansa och hålla grillskolor för olika företag, bland annat.

Även hans lagkamrater jobbar med grill till vardags, båda på grillföretaget Weber. Även de brukar hålla i olika grillskolor.

Revansch nästa år

Själva tävlingen går ut på att man ska grilla sex olika råvaror. Tävlingen pågår under två dagar. Fram till sista rätten så ledde de tävlingen, men förlorade snöpligt guldet till lag Lingon och Dill BBQ.

– Vi lär ställa upp nästa år igen. Det vore på sin plats att ta hem guldet. men vi måste hinna träffas och förbereda oss lite innan, det hann vi inte med i år, säger Christer Söderberg.

Fakta

Grill- och BBQ-SM

Tävlingen pågår i två dagar. Sex olika råvaror ska tillagas.

Dag 1

  • Lax
  • Vegetariskt
  • Kyckling

Dag 2

  • Revbensspjäll
  • Högrev
  • Grisbog

Man kan vinna delkategorier och sedan slås allt ihop till en total.

Källa: Christer Söderberg