ANNONS

Värmdö har Sveriges bästa konditori: ”Bästa råvarorna som bas”

Annie Hesselstad och bakelse från Artipelag
Annie Hesselstad, chefskonditor, och en bakelse från Artipelags konditori.
Artipelags konditori är Sveriges bästa. Bådan café och konditori vann utmärkelsen av White Guide i konkurrens med 337 caféer.
ANNONS

Restaurangguiden White guide imponeras av Artipelags konditori. Chefskonditor Annie Hesselstad är lycklig.

– Det är himla roligt att få detta erkännande och hela Artipelags konditorslag har arbetat hårt för att nå denna nivå. Artipelag är en väldigt inspirerande plats och jag känner att vi verkligen klev upp ytterligare ett steg när vi började samarbeta med konstavdelningen och inför varje utställning ta fram en särskild utställningsbakelse med inspiration och utgångspunkt i konstnärernas verk, säger hon.

Melina Hägglund chefskonditor Artipelag

”Himla roligt”, säger chefskonditor Annie Hesselstad om utmärkelsen.

Juryn skriver i sin motivering att Bådan café och konditori är ett ”café som på ett utomordentligt sätt presenterar ett brett urval av bakverk, konditorivaror och bredda bröd med de bästa råvarorna som bas – där både tradition och innovation väger högt samtidigt som nivån på kaffepresentationer, servering, miljö och stämning ger en helhetsupplevelse värd att återkomma till.”

Artipelag konditori Bådan café och konditori utsedd till årets konditori 2019 av White Guide

Bakelse till utställningen ”FORNASETTI Inside Out Outside In” som pågår på Artipelag till den 26 januari 2020.