Min lokala hjälte

”Jag är nog Sveriges största semmelätare”

Sundbybergsbor tipsar om sina bästa semmelställen.
Sundbybergsbor tipsar om sina bästa semmelställen.
Snart är det återigen dags för fettisdagen och Sundbybergsbornas semmelsug märks av redan nu.

Mitt i tog en sväng på stan och frågade var man hittar Sumpans bästa semlor.

Nästa tisdag, 13 februari, är det dags för fettisdagen och konditorierna har redan fullt upp med att servera semlor till sugna gäster.

En av dem är Cindy Pallin, 56, som beskriver sig själv som Sveriges största semmelätare.

– Den 8:e januari åt jag årets första, sen äter jag en om dagen så länge det finns, säger hon.

Det är ingen tvekan om att hon tänker fira nästa tisdag, och semlan; den äts självklart i en djup tallrik med varm mjölk.

Hon har precis varit förbi konditoriet Princess och plockat upp dagens två semlor – en till maken och en till henne själv.

Frågar man Cindy så är det inte heller någon tvekan om var man hittar Sumpans godaste.

– Det är på Princess. Jag har provat alla i Sundbyberg och de är helt klart bäst.

En annan som nyss har slukat en gräddfylld vetebulle är 22-åriga Alexandra. För henne var det årets första.

– Jag har bara hunnit med en, men semmeldagen firas antagligen med en eller två till, säger hon.

Utmärkelsen ”Sumpans bästa semla” ger även hon till Princess.

Hög semmelklass

Frågar man lokalbefolkningen finns det många konditorier som håller hög semmelklass, och trycket inför den stora dagen är stort.

Både Bageri Passion och Droppens konditori berättar att det säljer runt 6000 semlor – bara under fettisdagen.

En som har svårt att bestämma sig för en solklar favorit är Bosse Svensén, 65. Han har prövat de flesta i området, och tidigare år har det varit Droppens som knipit förstaplatsen, men i år är det svårare.

– Det finns väldigt många bra här i Sundbyberg, säger han.