ANNONS

Sveriges värsta hiss kan finnas i Solna

Hiss, Förrådsgatan 5, En av Sveriges värsta i Kones hisstävling
Hissen på Förrådsgatan 5 är ett fint exemplar, men som kanske har sett sina glansdagar.
En hiss på Förrådsgatan 5 kan vara Sveriges värsta. Det är hissföretaget Kone som arrangerar tävlingen "Svenska hissdrömmar", där det vinnande bidraget får en ny hiss.
ANNONS

Hissen på Förrådsgatan är en av fem finalister i tävlingen. Bostadsrättsföreningen Kastanjetten som nominerat sin hiss menar att den är för gammal.

”Vi är i ett hisskeligt behov av er hjälp! Springorna i säkerhetsgallret inte uppfyller dagens standard, den stannar ungefär fyra gånger per år, det är tveksamt om vi idag skulle kunna ta emot en medlem med funktionsnedsättning och de tunga hissdörrarna utan stoppmekanismer väcker grannar med buller och brak. Hissen må vara ett antikt, fint exemplar. Den lämnar dock en del att önska när det kommer till funktionalitet och nytta”, skriver bostadsrättsföreningen i sin motivering.

Vinner vi en ny hiss är det ju inte fel

Putte Brunström är suppleant i bostadsrättsföreningen och en av de boende i huset som nyttjar hissen. Han menar dock att hissen inte är så dålig.

– Det tycker jag absolut inte, men föreningen vill ha en modernare hiss. Den är från 1938 så den är inte så ung, men den fungerar helt ok. Felet är att om man skjuter det minsta på gallergrinden så stannar hissen. Det är en säkerhetsåtgärd. Men det förstår inte alla som använder hissen, säger Putte Brunström, som dock inte har något emot om föreningen skulle vinna tävlingen.

– Det är redan bestämt att hissen ska renoveras, tror jag. Min åsikt är att det är helt onödigt att kosta på det, men det är klart, vinner vi en ny hiss är det ju inte fel.

De övriga hissfinalisterna ligger i Bromma, Vasastan, Västerås och i Helsingborg.

Tävlingen avgörs under dagen.

 

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.