ANNONS

Rekorddyr skolplattform kostar 258 miljoner till

Skolplattformen dyrare än väntat.
Skolplattformen i Stockholm stad blir betydligt dyrare än vad som tidigare är känt.
Den redan dyra skolplattformen i Stockholms stad blir ännu dyrare, enligt uppgifter som DN tagit fram. Driftsbudget för 2018 och 2019 samt dyra engångskostnader innebär ytterligare kostnader om 258 miljoner kronor – utöver de 695 miljoner som tidigare budgeterats.
ANNONS

Det har blåst en hel del kring Stockholms stads digitala skolplattform, vilket Mitt i rapporterat om. Kritiken kan sammanfattas som att den har varit extremt dyr – 650 miljoner kronor – samt varit något av ett tekniskt haveri. Det upprepade strulet har retat gallfeber på såväl föräldrar som pedagoger.

Nu rapporterar DN Stockholm att verktyget är dyrare än vad som tidigare varit känt. Och det är inga småpengar – plattformen kostar en kvarts miljard extra.

Olika budgetar

Den nya prislappen kommer från skolplattformens driftskostnader för 2018 och 2019. Pengarna kommer från en parallell budget och räknas aldrig samman, skriver tidningen.

Stora engångsavgifter

Under 2018 kostade driften av plattformen 45,3 miljoner kronor. Utöver det hade man två stora engångsutgifter på 71,5 miljoner kronor för licenser samt en på 22,3 miljoner kronor för uppstart av förvaltningsarbetet. Den totala kostnaden för 2018 landade då på 139 miljoner kronor.

Under 2019 förväntar man att driftkostnaderna kommer att landa på 119 miljoner kronor – totalt 258 miljoner.

Mitt i rapporterade tidigare att den beslutade budgeten för projektet på 695 miljoner kostade lika mycket som det kostar att driva Wikipedia under ett år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.