ANNONS

Fler synliga poliser under julruschen i Täby

Jan Berlin säger att Täby är en trygg kommun att vistas i.
Jan Berlin säger att Täby är en trygg kommun att vistas i.
Juletid innebär mycket människor ute i handeln, och det drar till sig ficktjuvar och andra kriminella. Därför satsar polisen i Täby nu på fler synliga och civila poliser i Täby Centrum.
– Synliga poliser kan skrämma bort potentiella gärningsmän, säger polisen Jan Berlin.
ANNONS

Under julruschen kommer polisen att sätta in fler resurser för att öka tryggheten och förebygga brott. Det är framförallt i Täby centrum men även i Arninge och Mörby Centrum.

– Det är framförallt där det är mycket folk ute och rör sig. Det är vid trängsel som tjuvar lättare plockar på sig mobiltelefoner och plånböcker, säger kommunpolis Jan Berlin.

Fler poliser i julhandeln

Det innebär att Täbyinvånarna kommer att se fler uniformerade poliser röra sig ute i julhandeln, men också civila poliser kommer hålla uppsikt.

– Det skapar trygghet men förebygger också brott då synliga poliser kan skrämma bort potentiella gärningsmän.

Han säger att Täby de senaste åren varit rätt så förskonade när det gäller rån mot butiker, med undantag för de upprepade rånen mot Elgiganten i Arninge.

– Den typen av brottslighet har dött ut, och efter rånen Arninge har vi nu en kraftig ökad tillsyn med uniformerade poliser.

ANNONS

Rånen sker mellan unga

Rån mot personer handlar framförallt om att unga rånar andra unga på jackor och mobiltelefoner, och då på kvällstid när det inte är mycket människor ute. Förutom poliser kommer också deras volontärer informera invånarna hur man skyddar sig från bedrägerier och stölder.

– Det handlar bland annat om att man ska vara försiktigt när man knappar in sin kod i butiker eller i bankomater. Gör alltid en extra koll innan du knappar in koden. Moduset är vanligtvis att gärningsmannen ser din kod och sedan stjäl de plånboken och länsar kontot på pengar i en bankomat, säger Jan Berlin.

Behöver man vara orolig under julhandeln?

– Man behöver absolut inte vara orolig. Täby är en trygg kommun att vistas i, däremot så lockar stora grupper av människor till sig kriminella. Men vi har ännu inte sett någon ökning av ficktjuvar hittills i år.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.