Fler synliga poliser för att skapa trygghet

Polisen blir synliga i Mörby Centrum.
Polisen blir synliga i Mörby Centrum.
Mycket folk är ute och handlar julklappar. Då sätter polisen in flera synliga poliser i centrumen.
– Vi patrullerar i anläggningarna och stärker upp i julruschen, säger kommunpolis Alexander Antonian.

Under julruschen kommer polisen att sätta in fler resurser för att öka tryggheten och förebygga brott. Det är framförallt i Mörby Centrum men poliser kommer även att vara mer synliga i andra centrum i kommunen..

– Vi gör det för att det är mer folk i omlopp och med mer folk innebär det en högre risk för brott, säger kommunpolis Alexander Antonian.

Fler poliser i julhandeln

Det innebär att Danderydsinvånarna kommer att se fler uniformerade poliser röra sig ute i julhandeln, men också civila poliser kommer att hålla uppsikt.

– Det skapar trygghet och förebygger brott. Vi har gått ut med info till centrumanläggningarna om hur man skyddar sig mot olika typer av brott, säger Alexander Antonian.

De olika typerna av brott som polisen syftar på är bland annat ficktjuvar och bilstölder vid parkeringarna. Satsningen har varit igång under hela veckan och förväntas att hålla i sig över jul och mellandagarna.

– Polisen har sedan länge ett bra samarbete med centrumanläggningarna. Mörby Centrum har har både civila väktare och ordningsvakter som finns där dagligen. Nu sätter vi in patruller som enbart arbetar med detta och även andra patruller som förstärker när de inte är på uppdrag.