Syskon tvingades spela instrument

En pappa i Sundbyberg misstänks för att ha bestraffat sina barn när de inte lydde.

Nu åtalas han bland annat för att ha tvingat dem att spela piano och fiol mot deras vilja.

Bestraffningarna mot de två barnen kan ha pågått i flera år, åtalet mot pappan innehåller 14 händelser från 2009 och framåt.

Han misstänks för att ha tvingat upp sin son ur sängen på kvällen för att spela piano. Dottern ska ha pressats att spela fiol under samma former.

– Enligt barnen har de tvingats att spela och spela, även om de sagt att de velat gå och lägga sig. Jag vet inte exakt hur länge, men det rör sig om någon timme. Till pojken har han sagt ”spela tills fingrarna blöder”, säger åklagaren Ann-Marie Green.

Pappan misstänks också för att ha tvingat barnen att göra ett stort antal upphopp och han ska även ha örfilat dottern och släppt sonen i golvet.

Rubriceringen är grov fridskränkning.

– Barnen har berättat att han gjort så när han uppfattade att de inte lydde honom, säger Ann-Marie Green.

Mamman i familjen kom inte heller undan. Enligt åtalet hotade mannen henne med kniv och slog en glasflaska i hennes huvud.

Mannens advokat Katarina Skrabb meddelar via mejl att han förnekar brotten mot sin familj.

Ann-Marie Green yrkar på fängelsestraff.

Rättegången beräknas vara avslutad senare i veckan.

Till pojken har han sagt ’spela tills fingrarna blöder’.Åklagare Ann-Marie Green

Fakta

Kan ge 6 års fängelse

Grov fridskränkning är ett brott bestående av upprepad kränkning av närstående person. Kränkningarna kan till exempel vara misshandel, ofredande eller sexuellt tvång.

Grov fridskränkning kan ge upp till 6 års fängelse.

Begås brottet av en man mot en maka eller sambo blir rubriceringen grov kvinnofridskränkning som har samma straffskala som grov fridskränkning.