ANNONS

Syskonen som trycker tröjor på sommarlovet

Varinia och Elric Cerna Areas har startat märket B.A.W - Your Original Streetware.
Varinia och Elric Cerna Areas har startat märket B.A.W - Your Original Streetware.
Vad skulle du ha för sommarjobb om du fick välja fritt? Varinia Cerna Areas och hennes bror Elric Cerna Areas startade ett klädmärke med feministiska t-shirts.
ANNONS

Tanken om att designa egna tröjor har länge funnits hos syskonen Cerna areas. Så när kommunen erbjöd ett program i entreprenörskap över sommaren såg Varinia Cerna Areas snabbt till att hon och hennes bror Elric anmälde sig.

– Vi kom in båda två och bestämde oss för att köra på vår idé, säger Varinia Cerna Areas.

I två veckor har de utbildats i företagsamhet och nu har de tagit sina kunskaper ut på gatan, bokstavligt talat. Resten av sommaren kommer de stå på olika platser och sälja tröjor från deras eget märke B.A.W. – Your Original StreetWare.

Varför ville ni just göra tröjor?

– Det är ett bra sätt att nå ut på, de syns på människor som har på sig dem överallt, säger Varinia.

Vad är det ni vill nå ut med?

– Det jag verkligen vill nå ut med handlar om feminisim, anti-rasism och hbtq-frågor. jag tycker det är viktigt och folk borde uppmärksamma det mer.

Varinia berättar att en av deras första tröjor har ett motiv med texten ”Yes I’m a girl… still got bigger balls than you”. Tröjan kallar de B.A.W. Feminist Badass Chick.

– Jag började tänka feministisk för länge sen, man märker problem överallt. När jag började gymnasiet träffade jag flera tjejer som har utsatts för våld på olika sätt. Det verkar ha normaliserats och det tycker jag är jättefel.

ANNONS

Utifrån deras värderingar och olika intressen var det givet att de skulle göra t-shirts med viktiga budskap.

– Jag brinner för entreprenörskap och min bror älskar konst. Det var en bra möjlighet att göra det vi vill men också ge något tillbaka till samhället.

Än så länge har de fått in ett antal ordrar genom deras hemsida men det stora arbetet ligger i att synas på stan. På vardagar kommer de vara på olika platser i Sollentuna och centrala Stockholm och sälja sina kläder. De kommer även vara med på olika evenemang som Pride och Solvalla loppmarknad.

– Att starta eget kan vara svårt, det är inget som lyfter på bara några veckor utan det kan ta månader eller år. Men så fort man får en endaste kund ska man vara glad för det. Man får inte ge upp, säger Varinia Cerna Areas.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.