ANNONS

Flottsbrosystrar ser fram emot snöiga tisdagar

Snö och Systerskap på förra säsongens avslutningsresa till Idre.
Snö och Systerskap på förra säsongens avslutningsresa till Idre.
Det spelar ingen roll om du är nästa Anja Pärson eller aldrig har haft på dig ett par pjäxor.

Till Snö och systerskap är alla tjejer välkomna - för att åka skidor, ta plats och lära sig om ledarskap.
ANNONS

Den ideella skidföreningen Snö och systerskap är inne i ett intensivt arbete inför säsongen i Flottsbrobacken som förhoppningsvis drar i gång den 12 januari. Förra veckan hölls ett upptaktsmöte på Albys hjärta där alla nyfikna Huddinge- och Botkyrkatjejer mellan 16 och 25 år var välkomna. Sex nya medlemmar dök upp och fick träffa grundarna Nancy Bjerregaard och Nina Wertholtz tillsammans med några av tjejerna som var med redan förra året.

– Skidbacken är en ganska grabbig miljö. Om man som tjej väljer att vara med, får man ofta vara en del av det. Att i stället åka med ett tjejgäng kan vara ganska avslappnat och prestigelöst, säger Nancy Bjerregaard.

Men Snö och systerskap, som startades förra säsongen, är mer än bara en skidförening. Det är även en plats för vad de kallar ”tjejgruppstänk” med föreläsningar, övningar och allmänna diskussioner.

– Vi pratar normer, stöttar, och stärker varandra, men det är prestigelöst. Inget är rätt och fel och ingen ifrågasätts, säger Sanja Kuruzovic.

Louise Lundström var med förra året, och har i år varit med och planerat vad som ska hända 2016. För henne är skidåkningen bara en del av det stora hela.

– Att man får ta ett ansvar, vara med i en grupp där alla har lika stor del och ska få allting att funka är väldigt bra. Helt enkelt, att känna att man är med i en skön gemenskap, säger hon.

Fakta

Gratis kläder, utrustning och liftkort

Snö och systraskap ska träffas varje tisdag klockan 18-21 i Flottsbrobacken, med start den 12 januari. Liftkort ingår.

Alla tjejer mellan 16 och 25 år är välkomna.

Du kan låna utrustning och kläder gratis.

Föreningen nås på s.o.systerskap@gmail.com, Snö och Systerskap på Facebook och Instagram samt@SnowSisterhood på Twitter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.