T-baneingångar stängs nattetid

Flera nedgångar i t-banan stängs på Östermalm. Detta för att SL behöver spara pengar.

Mitti.se kunde förra veckan avslöja att SL med omedelbar verkan stänger ingångarna till flera tunnelbanenedgångar på sena vardagskvällar.

Nu kan vi berätta att de Östermalmsnedgångar som drabbas är Gärdet vid Brantingsgatan och Askrikegatan där ingångarna stängs 24.00 och i Ropsten där ingångarna från Hjorthagen stängs 23:30.

Vid KTH stänger dessutom en ingång 01:30 fredagar och lördagar.

Vid dessa nedgångar kommer du då inte längre att kunna gå in i biljetthallen, men du kan däremot komma ut från tunnelbanan hela tiden.

SL stänger samtidigt av alla rulltrappor upp mot dessa utgångar. Hissarna på dessa sidor ska dock vara i gång.

Vid Gärdet betyder det att man får gå till Värtavägen eller Furusundsgatan för att komma ner i t-banan på natten. Detsamma gäller vid Artemisgatan, där man under natten i stället måste gå ner till Ropsten.

– Jag vet inte hur mycket jag kommer att åka så sent, men ur ett jämställdhetsperspektiv kanske det inte känns helt bra att man måste gå genom skogen och i trapporna till Ropsten på kvällen, säger Camilla Karlsson som bor i Hjorthagen.

Enligt SL stängs nedgångarna för att spara pengar då ekonomin är ansträngd.

– Vi har ett generellt sparbeting. Vi har hittat ett sätt att sänka kostnaden på, utan att det påverkar så många resenärer. Men självklart drabbar det enskilda resenärer, säger Lovisa Åbom på SL:s presstjänst.

Vi har ett generellt sparbeting.