T-shirtvirkning och baddisco på påsklovet

T-shirtvirkning, baddisco eller fotokurs. Det finns massor att göra på påsklovet för uttråkade barn.

I dag börjar påsklovet på allvar. Och runt om i staden ordnas massor med aktiviteter för de barn och ungdomar som tröttnat på att sitta hemma med ipaden eller måla ägg. Vi har listat några av dem i innerstan.

Fakta

Det händer i innerstan

Påsklov på Medeltidsmuseet

Upptäck Stockholms medeltid på Medeltidsmuseet. Ett späckat påsklovsprogram för alla barn, stora som små utlovas. Det är också extra måndagsöppet under lovet.

Visning och pyssel i stadshuset

Underpåsklovet hålls visningar speciellt riktade till skollediga barn och deras familjer. Barn och föräldrar är välkomna på en vandring genom Stadshusets festsalar Söndag 27/3- Söndag 3/4 kl 10.00. Det kostar dock 100 kronor för vuxna och 40 för barn över 12 – de yngre går in gratis.

Påsklov på simhallen

Flera av Stockholms simhallar har olika påsklovsaktiviteter. Det kan handla om livräddning, märkestagning eller baddisco.

Påsklovet på parklekar (Vasaparken, Kronoberg, Rålambshov, Skånegläntan)

I Parklekarna blir det påsklovsaktiviteter varje dag som exempelvis grillning och filmvisning.

Foto på Kulturhuset

På Kulturhuset Lava vis Sergels torg är det fotolab med föreläsning och eget foto den 29 och 30 mars mellan 13 och 16 för de mellan 14 och 25 år.

Virka på Hornstulls bibliotek

På Hornstulls bibliotek lär ”gerillavirkaren” Auro Knittin Ninja ut ett sätt att återanvända gamla kläder genom t-shirtvirkning under tre dagar. Tiderna är 29 mars 15-17, 30 mars 13-15 och 31 mars 13-15.