Ta chansen – tyck till om nya parken

Bordtennis..
Bordtennis..
..klättervägg..
..klättervägg..
..eller kanske ett utegym? - du bestämmer.
..eller kanske ett utegym? - du bestämmer.
Bordtennis, konst, dj-bås eller klättervägg. Möjligheterna för den planerade aktivitetsparken på Råbyplan i Bro är oändliga, enligt Upplands-Bro kommun.

Och det är Broborna själva som bestämmer vad parken ska innehålla.

Råbyplan i Bro ska byggas om till en aktivitetspark för spontanidrott och kulturaktiviteter. Parken ska locka barn och ungdomar, oavsett kön och intressen, att aktivera sig.

– Vi bygger om hela ytan mellan förskolan och skolan, en plats som till stor del består av tomma grusplaner och sly. Det kommer att bli ett lyft för hela området, säger Siri Morawski, utredare på kultur- och fritidskontoret i Upplands-Bro kommun.

I år investeras en miljon kronor i den nya parken. I potten för 2017 och 2018 finns ytterligare sju miljoner.

Nu vill Upplands-Bro kommun veta vad Broborna tycker att parken ska innehålla. På måndagen släpptes ett gäng inspirationsbilder från parker i Barcelona, Tanto och Alby.

”Det kan vara exempelvis klätterväggar, scener, dansytor, utomhusspel, konst, utegym, lekplatsutrustningar och motionsanläggningar. Allt som du tycker är passande för Råbyplan är intressant för oss att veta!”, skriver Upplands-Bro kommun i ett inlägg på sin hemsida.

Den 9 april hålls ett möte mellan medborgare och tjänstemän i Brohuset, där alla är välkomna att lämna sina förslag, men redan nu går det bra att höra av dig till kommunen.

– Det är invånarna själva som får bestämma vad parken ska innehålla. Om de vill ha en basketplan så kan vi bygga det. Om de vill att vi bygger en scen eller dansytor så kan vi göra det, säger Siri Morawski.

Den första skissen för hur parken ska se ut tas fram i september. Byggprocessen tros ta mellan två och tre år.

Här hittar du mer information om hur du lämnar in dina förslag.