Min lokala hjälte

Ta selfie med gammelgäddan

På lördag har du chans att posera med en sådan här firre.
På lördag har du chans att posera med en sådan här firre.
Ett spännande möte mellan gädda och människa väntar på lördag.

Då ska nämligen den populära sport- och rovfisken inventeras.

Och du har chansen att få vara med.

Häng med på gäddinventering på lördag klockan 10.00.

Då ska kommunen tillsammans med Sportfiskarna titta till gäddorna i Nora träsk vid Edsviken.

Förutom möjligheten att ta en gäddselfie kommer du få information om kommunens naturvårdsarbete och Sportfiskarna kommer att berätta om sitt arbete med att stärka rovfiskebståendet.

För den som finner njutning i det, eller bara vill överkomma en gammal gäddskräck, finns det även möjlighet att klappa fisken. Undertecknad ska ärligt erkänna att smeka gäddfjäll inte lockar. Men kan ändå tänka sig att studera firren på nära håll i en vattenbalja, vilket också ska ges möjlighet till.

En förutsättning för allt detta är såklart att det blir fångst. Kommunen verkar dock inte särskilt orolig när det kommer till fiskelyckan och skriver i inbjudan: ”vi kan nästintill garantera gäddfångst”.

Känner man sig lite låg över att man inte vågade klappa gäddan, eller om det mot all förmodan inte blir någon fångst överhuvudtaget, kan kanske lite sockerskjuts råda bot på olyckan.

Det utlovas nämligen kanelbullar med dryck till dem som dyker upp.

Uppdatering: Det framgick tidigare av den här artikeln att inventeringen skulle ske på fredag. Det var fel. Rätt datum är lördag 9 april.