ANNONS

13 500 tabletter och kulsprutepistol hittades i lägenhet

Man begärd häktat för grov misshandel
Solna tingsrätt har dömt 44-åringen till fem års fängelse.
Skjutvapen och mängder med droger hittades i en lägenhet och i en parkerad bil i Kista.
Nu har en 44-årig man dömts.
ANNONS

En kulsprutepistol, ett hagelgevär, två pistoler, sprayburkar med tårgas och en stor mängd skarp ammunition. Det hittade polisen vid ett tillslag i en lägenhet i Kista i januari. Man hittade också hela 13 500 narkotikaklassade tabletter av olika slag. I en veteranbil som stod parkerad i garage ett stenkast därifrån hittades samma dag ett avsågat hagelgevär och ett halvautomatiskt kulgevär samt en stor mängd skarp ammunition.

En 44-årig man från Hässelby visade sig vara den som förvarade grejerna i bilen och lägenheten. Nu har han dömts till fem års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

Använde närståendes lägenhet

I lägenheten i Kista bor en närstående till 44-åringen. Den närstående äger också bilen, och var medåtalad, men friades efter att 44-åringen i rätten sagt att det var han ensam som var ansvarig för att i hemlighet ha gömt undan drogerna och vapnen i lägenheten.

Enligt 44-åringen själv tvingades han av flera andra personer att ha hand om förvaringen av vapnen och narkotikan, som avbetalning på en skuld.

Rätten: Särskilt stor mängd

44-åringen har även erkänt narkotikabrott, men menar att det inte handlar om grov brottslighet.

Rätten anser dock att brottet ska bedömas som grovt, bland annat eftersom innehavet avsett en särskilt stor mängd narkotika.

44-åringen döms också för rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning. Sedan tidigare är han dömd för bland annat grovt vapenbrott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.