ANNONS

Täbybo körde på cyklist och smet därifrån

Bilisten smet efter olyckan.
Bilisten smet efter olyckan.
En man från Täby döms för vållande till kroppsskada och smitning efter att han kört på en kvinna på cykel inne i stan, och sedan försvunnit. Påföljden blir 2 200 kronor.
ANNONS

Det var i augusti i fjol som en kvinna skulle passera ett övergångsställe vid Valhallavägen i Stockholm. Hon uppger själv i Stockholms tingsrätt att hon väntade på att trafikljusen skulle slå om till grönt innan hon gick över.

Träffas av bilen

Men när hon beger sig ut i gatan hör hon hur någon skriker och att en Volvo kom i rasande fart mot henne.

Hon träffades av bilen och cykelns trampa fastnade i bilens kofångare. Hon hamnade under cykeln och släpades med en bit. Bilisten, som var en man från Täby, och en förbipasserande hjälpte henne upp på fötter igen.

Åkte iväg – kom aldrig tillbaka

Täbybilisten, som stod dåligt till, skulle bara vända bilen och komma tillbaka så att de kunde ta varandras uppgifter. Men han dök aldrig upp igen.

Kvinnan på cykeln tog bilens registreringsnummer och polisanmälde mannen. Nu döms han av Attunda tingsrätt för vållande till kroppsskada och smitning. Han nekar till anklagelserna, hans uppfattning var att kvinnan inte skadades av krocken och att allting var utrett när han åkte därifrån.