ANNONS

Täbybon Michael kan bli årets PT

Linda Lundstig har börjat med mammagympa efter att hon fött sitt andra barn.  – Väldigt bra att det är utomhus, det är bra för barnen också, säger hon.
Linda Lundstig har börjat med mammagympa efter att hon fött sitt andra barn. – Väldigt bra att det är utomhus, det är bra för barnen också, säger hon.
Martina Svanberg tränar armmuskler medan PT:n Michael Angress peppar så får han även ta hand om bebisar.
Martina Svanberg tränar armmuskler medan PT:n Michael Angress peppar så får han även ta hand om bebisar.
Michael Angress har jobbat som personlig tränare i 20 år. Nu kan han bli årets PT.
Michael Angress har jobbat som personlig tränare i 20 år. Nu kan han bli årets PT.
Knäböj
Knäböj
Höftlyft
Höftlyft
Rodd med gummiband
Rodd med gummiband
Täbybon och personlige tränaren Michael Angress har jobbat som tränare i 20 år.

Nu kan han bli årets personliga tränare.

Mitt i Täby passade på att delta i ett träningspass.
ANNONS

Det är en strålande vacker höstdag när Mitt i Täby träffar Michael Angress. De senaste två decennierna har han ägnat åt sitt livskall, träning, hälsa och positivt ledarskap. Många känner säkert igen Michael från TV4:s program Malou efter tio där han varje vecka ger tittarna råd om träning. Men just den här dagen är det mammagruppen som tränar vid Ella gård som är i fokus.

Träningen är utomhus och jag hänger på.

– Den här gruppen handlar mycket om att komma igång och träna upp bålen efter en graviditet. Här försöker jag få dem att lägga grunden för fortsatt träning, berättar han.

Träningen är lågintensiv med vissa utmaningar och skonsam mot kroppen. Vi börjar med benövningar och använder en låg planka på marken för att värma upp. Jag har så klart inte tänkt på att ta med mig en filt men Linda Landstig erbjuder mig en plats på sin.

– Det är andra gången jag är här. Jag började efter att min dotter var tre månader, hon föddes med kejsarsnitt så jag fick ta det lugnt i början. Nu känns det jätteskönt att ha kommit igång, säger hon.

De flesta barnen sitter än så länge lugnt i sina vagnar men så plötsligt ett ganska högt ljud och då hänger de andra på. Michael Angress rycker in och samtidigt som mammorna tränar armar så rullar han en vagn med ena armen och håller en bebis i den andra. Michael är född, uppvuxen och bor i Täby och har sitt hjärta djupt rotat där.

– Born and raised, brukar jag säga. Det enda som skulle få mig att lämna Täby är om jag skulle få chansen att bo i Copacabana men då får det nog bli på halvtid. Täby har verkligen format mig till den jag är, säger han.

I många år var han baskettränare i Täby och det var så han kom in på spåret att bli personlig tränare.

– Jag visste tidigt att jag ville jobba med träning och jag har alltid velat bli den bästa. Nu är jag nära mitt mål, det har tagit tid men jag ångrar inte en sekund, säger han.

ANNONS

Det bästa just nu är folkets nominering till årets PT, där han som en av fyra tävlar i kategorin där vinnaren röstas fram av en jury. I kategorin tävlar han mot Lovisa ”Lofsan” Sandström, gladiatorn Helene ”Ice” Ahlson och Katarina Woxnerud.

– Jag är jättestolt och glad att vara en av dem. Det är en vinst bara att ha kommit så långt men självklart vill jag hamna på topp.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.