Täbybon Reinfeldt släpper sin nya bok

Täbybon och tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt har skrivit bok.

I dag når den bokhandlarna.

När Mitt i träffade Fredrik Reinfeldt i våras var han mycket förtegen om boken han höll på att skriva. Nu kan han ta bladet från munnen. I dag släpps nämligen verket som han valt att kalla ”Halvvägs”.

Släppet har föregåtts av stort hemlighetsmakeri och förlaget har konsekvent vägrat att dela ut några förhandsexemplar. Men att det handlar en hel del om tiden vid makten kan man räkna med.

På sin hemsida meddelar förlaget att boken är ”Fredrik Reinfeldts egen berättelse om tjugofem år i svensk och internationell politik”.

– Det är en före detta statsminister som skriver om sitt liv. Det är alltid stort intresse för den här typen av böcker både bland politiskt insatta och människor i allmänhet, säger Anna Tillgren, informationsansvarig på Albert Bonniers förlag.

Boken bjuder även på en del personligt, enligt förlaget. Därför är det nog ingen vild gissning att Täby finns med på ett hörn med tanke på att Fredrik Reinfeldt bodde här under stora delar av sin uppväxt.

För Mitt i berättade han i våras att exempelvis Viggbyholm har en särskild plats i hans hjärta.

– Jag hade många kompisar som bodde runt stationen där så det har varit en knutpunkt i liv et för mig, sa han till Mitt i.

Fredrik Reinfeldt var statsminister under två mandatperioder och partiordförande för Moderaterna i elva år.

Jag hade många kompisar som bodde runt stationen.