ANNONS

Täbybor fick rätt – centrumskylt förbjuds

Reklamskärmen stör för mycket, anser mark- och miljööverdomstolen.
Reklamskärmen stör för mycket, anser mark- och miljööverdomstolen.
Grannarna på Marknadsvägen vann över Täby centrum.

Nu ska den gigantiska reklamskärmen släckas.

Domslutet innebär miljonförluster, enligt centrumägaren.
ANNONS

Efter en långdragen tvist har beslutet kommit. I förra veckan slog mark- och miljööverdomstolen fast att Täby centrum inte får använda den stora bildskärmen vid det norra garaget. Detta efter att grannar utmed Marknadsvägen klagat på att ljuset slår in i deras lägenheter.

Skärmen är ungefär 40 kvadratmeter stor och har visat reklam med rörliga bilder. Enligt domen är det ungefär 60 meter till närmsta bostadshus och 26 boende har varit med och drivit ärendet. I domen konstateras att ljusstörningen är så stor att Täby centrum inte ska få använda skylten alls.

Idag är det många boende på Marknadsvägen som känner sig lättade. En av dem är KG Eriksson som beskriver hur de knappt kunnat vistas i vardagsrummet på grund av ljus från skärmen.

– Vi har jobbat ganska intensivt för det här och varit oroliga att inte komma till rätta med problemet. Domen är genomarbetad och välskriven, säger KG Eriksson.

För centrumägaren Unibail-Rodamco innebär beslutet ett rejält bakslag. Bolaget uppger att den specialtillverkade skylten kostat ungefär två miljoner kronor. Med förbudet försvinner nu annonsintäkter på ungefär en miljon kronor varje år, enligt bolaget.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.