ANNONS

Täbys förra kommunchef får nytt toppjobb

Carina Lundberg Uudelepp, ny regiondirektör från 1 januari 2019.
Carina Lundberg Uudelepp, ny regiondirektör från 1 januari 2019.
Efter bara två år på posten slutar landstingets högsta tjänsteman, Malin Frenning. Landstinget blir Region Stockholm efter årsskiftet, och till ny direktör utses Täbys förra kommundirektör Carina Lundberg Uudelepp.
ANNONS

Det är bara två år sedan som Malin Frenning utsågs till ny landstingsdirektör i Stockholms läns landsting. Hon hade då varit vd för Telia Sverige.

Nu ersätts hon på posten som högsta tjänsteman i landstinget av Carina Lundberg Uudelepp, tidigare Täbys kommunchef.

Lång erfarenhet

”Regionbildningen och det utökade ansvaret ställer nya krav på organisationen, både när det gäller samverkan med 26 kommuner och effektiv styrning och ledning.” skriver Moderaterna i landstinget i ett pressmeddelande.

– Carina har en lång och gedigen erfarenhet av att leda offentlig verksamhet i Stockholms län mot högt satta mål. Bakom sig har hon 25 år av att styra, leda och göra offentliga organisationer effektivare med goda verksamhetsmässiga resultat, säger Irene Svenonius (M), landstingsstyrelsens ordförande.

– Samtidigt vill jag tacka Malin Frenning som vid årsskiftet lämnar landstinget för hennes målmedvetna och goda insatser för att utveckla och förnya landstinget under de senaste åren, fortsätter Svenonius.

Haft flera chefsuppdrag

Carina Lundberg Uudelepp är 55 år och har utöver sin kommunchefstitel i Täby haft flera chefsuppdrag i Stockholms stad.

– Offentlig sektor spelar med sitt ansvar för sjukvård, kollektivtrafik och samhällsplanering en viktig roll för hur människor och näringsliv har det i vardagen. Att få möjligheten att bidra till ledning och utveckling av denna fantastiska region med företagande i världsklass, naturskön skärgård, unika kulturella miljöer och mänsklig mångfald är fantastiskt roligt och väldigt förpliktigande.

ANNONS