Täbyskola får en kändislärare

Efter många år som lärare på Rinkebyskolan ska Stavros Louca nu undervisa i Täby.
Efter många år som lärare på Rinkebyskolan ska Stavros Louca nu undervisa i Täby.
Stavros Louca blev känd som en av superlärarna i SVT-serien ”Klass 9A”.

Nu har han börjat som lärare på Nya tiders montessoriskola i Täby. Där ska han leda skolans matematiksatsning och utveckla undervisningen.

I går fick eleverna på Nya tiders montessoriskola, NTM, i Täby träffa sin nya lärare efter sommarlovet – ingen mindre än kändis- läraren Stavros Louca.

Men Stavros ska inte bara undervisa på skolan. Visionerna går mycket längre än så och super- pedagogen ska försöka lyfta hela undervisningen, bland annat genom att föreläsa för och coacha de andra lärarna.

En av anledningarna till att Stavros har valt att viga en stor del av det närmsta året åt cirka 230 elever i Täby är att skolan delar hans syn på barn och ungdomar.

– Jag älskar ungdomar och tror på potentialen i varje person. Alla kan växa och bli bra på vad som helst om man bara visar dem respekt och kärlek. Men eleverna måste också respektera mig, säger Stavros Louca.

Hur får man eleverna att respektera läraren?

– Jag försöker vinna barnens hjärtan genom att visa att de betyder något för mig. De är inte bara en siffra eller ett resultat. Man måste ta reda på deras namn, vad de tycker om och allting annat.

För att få bra resultat måste ungdomarna också älska läraren tillbaka, menar Stavros. Vilket han nu ska försöka få Täbyeleverna att göra.

– Om eleverna älskar mig och jag berättar för dem att jag älskar matte, då kommer de också att göra det, eller hur?

Stavros har suttit i styrelsen för NTM sedan den nuvarande ägaren Jeremias Andersson tog över skolan för snart två år sedan.

Tillsammans har de högt uppsatta mål för skolan.

– Vi ska skapa världens bästa skola. Jag vet att Jeremias är intresserad av ungdomarna och bryr sig om dem precis som jag. Därför vet jag att han kommer att göra allt för att uppfylla sin dröm, säger Stavros Louca.

Fakta

Lärare i fysik och matematik

Namn: Stavros Louca.

Ålder: 29 år, påstår han själv. Men efter en stund erkänner Stavros att han är 59.

Gör: Är matte- och fysiklärare och ska utveckla undervisningen på Nya tiders montessoriskola. Sitter också i Rinkeby­akademins styrelse.

Känd ifrån: SVT:s serie ”Klass 9A”.

Familj: Fru och tre barn. Hustrun, sonen och en av döttrarna jobbar också som lärare.