Hans tackar för stödet efter misshandeln

Hans Eriksson i Sundbyberg blev misshandlad efter att ha tittat på fotbolssmatch på puben.
Hans Eriksson mår ganska okej i dag och är rörd över stödet han fått.
Både Hammarby IF, Djurgården och mängder av privatpersoner har hört av sig till Hans Eriksson som slogs ner av Hammarbysupportrar efter derbyt i söndags.
– Det här är inget som har med Hammarbys supportrar att göra, det är snarare ett samhällsproblem, säger han.

När Hans Eriksson gick hem efter att ha sett söndagens fotbollsderby på en pub i Sundbyberg slogs han blodig av ett gäng Hammarbysupportrar.

– Jag blev inte rädd förrän efteråt. Precis när det hände kände jag mig mest kränkt och förolämpad, men det är något som jag försökt lägga bakom mig nu, säger han.

Efter den uppmärksammade misshandeln har tankar och stöd från mängder av håll skickats till honom.

Bland annat skapades en insamling i Facebookgruppen Vänliga Sundbyberg, och en jättestor blombukett budades hem till Hans.

– Det var otroligt snällt av dem att starta en swish-kampanj bland sina medlemmar för att skicka mig de här blommorna, säger Hans.

Blombukett som Hans Eriksson fick av Facebookgruppen Vänliga Sundbyberg efter misshandeln

Blombukett som Hans Eriksson fick av Facebookgruppen Vänliga Sundbyberg efter misshandeln. Foto: Hans Eriksson

Även Mikael Hjelmberg, scoutansvarig i Hammarby IF hörde av sig till Hans i måndags och beklagade och fördömde det som hänt.

– Han skrev att Hammarby gärna skulle gottgöra mig på något vis, men det har de redan gjort i och med att de hörde av sig. Hammarby ska inte behöva känna att de är ansvariga, säger Hans.

Hammarby ska inte behöva känna att de är ansvariga

Hans Eriksson

Han känner sig rörd och glad över det engagemang som han fått uppleva efter misshandeln och menar att det visar på ur mycket goda krafter det trots allt finns i samhället.

”Inte Hammarbys fel”

Tankar, mail och meddelanden har även strömmat in från privatpersoner och olika fotbollslag inte minst via de Djurgårdsgrupper på Facebook som Hans är med i.

Hans Eriksson i Sundbyberg blev misshandlad efter att ha tittat på fotbolssmatch på puben.

Hans Eriksson hade släppt av sin yngsta dotter vid pendeltåget och var på väg hem när han blev nedslagen. Foto: Åsa Sommarström.

Själv är han rörd över omtanken och allt det engagemang som skapats efter misshandeln.

Kommer du våga se fler matcher live framöver?

–Ja, det här är inget som har med Hammarbys supportrar att göra, det är inget de står för. Jag ser det snarare som ett samhällsproblem än som något fotbollsrelaterat. De här människorna är ute efter att ställa till bråk och fotbollen blir en ursäkt för det.

 De här människorna är ute efter att ställa till bråk och fotbollen blir en ursäkt för det.

Hans Eriksson

Hans polisanmälan har ännu inte lett någon vart, och han är tveksam till att man kommer att hitta de fem personer som hoppade på honom.

– Jag hänger inte upp mig på om man hittar dem eller inte, men jag tycker att människor ska få veta att deras handlande får konsekvenser, säger Hans