”Vi är tacksamma att vi överlevde branden”

Ingen kan bo i huset medan saneringen pågår.
Ingen kan bo i huset medan saneringen pågår.
Familjen var tvungen att fly från den eldhärjade lägenheten på Slussbrovägen. "Vi vet inte vad som orsakade branden", säger en familjemedlem.

I lördags eldhärjades en lägenhet på Slussbrovägen i Åkersberga. Lägenheten blev helt utbränd och familjen förlorade alla sina tillhörigheter i branden när de var tvungna att fly undan röken och lågorna.

När Mitt i pratar med en av familjemedlemmarna är hon fortfarande skakad av händelsen.

– Det började brinna i vardagsrummet medan vi vistades i sovrummet. Tv:n slutade att låta och vi öppnade sovrumsdörren. Då märker vi att det kommer ett stort svart moln emot oss och vi tar vår tvååriga dotter och springer ut så fort vi kan. Det var en sådan tur att vi öppnade dörren, annars hade vi brunnit inne.

Det är en psykiskt påfrestande upplevelse

Just nu bor familjen hos hennes föräldrar och de vet ännu inte vad som orsakade branden.

– Brandorsaken är helt oklar. Vi hade ingen spis som var på. Det enda som var på var tv:n.

För familjen är händelsen en traumatisk upplevelse och då de saknar hemförsäkring har de fått besked om att de bara kan få tillbaka fyra betongväggar när saneringen är klar.

– Det är väldigt jobbigt och en psykiskt påfrestande upplevelse. Vi har varit med om ganska mycket jobbigt de senaste tre åren. Det har varit tufft. Men vi är väldigt tacksamma att vi överlevde branden.

Samtidigt beklagar hon det som hände deras granne i lägenheten ovanför, som var tvungen att hoppa från balkongen för att fly.

– Han fick betydligt värre skador än oss. Det var tur att han kom ifrån röken.