Tafsare på buss kan ligga bakom fler fall

Buss genre
Tafsare på bussar jagas av polisen.
Mannen som tafsat på unga kvinnor på bussar i bland annat Sköndal är ännu inte identifierad. Nu tror polisen att han kan ha gjort sig skyldig till ännu fler fall.

I mitten av mars skrev Mitt i Söderort om att polisen utredde sex fall av sexuellt ofredande på bussar i södra Stockholm mellan 1 oktober och 10 februari. Samma gärningsman tros ligga bakom samtliga.

Två av fallen inträffade på bussar mellan Gullmarsplan och Sköndal. Nu tror polisen att han kan ha gjort sig skyldig till ännu fler.

– Vi vet inte helt klart att det är samma person men vi har fått in två-tre fall till som skulle kunna vara samma gärningsman, säger Cecilia Närfors, förundersökningsledare vid Globenpolisen.

Fått in ett 20-tal tips

Polisen publicerade i fredags övervakningsbilder på mannen på sin hemsida i hopp om att få in tips som gör att mannen kan identifieras.

– Vi har fått in kanske ett 20-tal tips som vi håller på att gå igenom. Av det vi har gått igenom har vi inte fått någon klockren träff. Vi vill gärna ha in fler tips, säger Cecilia Närfors.

Om tillvägagångssättet har Cecilia Närfors tidigare sagt till Mitt i Söderort:

– Han är mycket förslagen. Han smyger in handen mellan benen och de utsatta beskriver allihop att de först inte har märkt något, plötsligt är det bara en hand där.