ANNONS

Tafsare på bussen jagas av polis

Övergreppen har skett på bussar i södra Stockholm.
Övergreppen har skett på bussar i södra Stockholm.
En man jagas för att vid minst sex tillfällen ha tafsat på unga kvinnor på bussar i södra Stockholm. Mannen finns på övervakningsfilmer men är ännu inte identifierad.
ANNONS

Polisen utreder sex fall av sexuellt ofredande mellan 1 oktober och 10 februari. Samma gärningsman tros ligga bakom samtliga.

– Vi har övervakningsfilm från alla sex tillfällen, säger Cecilia Närfors, förundersökningsledare vid Globenpolisen.

Enligt tidningen Expressen är de drabbade mellan 15 och 22 år gamla. Alla övergrepp har skett på bussar i södra Stockholm – två av dem på buss 188 mellan Sköndal och Gullmarsplan, övriga på linjerna 873, 710, 144 och 744. Tillvägagångssättet har varit likartat:

– Han är mycket förslagen. Han smyger in handen mellan benen och de utsatta beskriver allihop att de först inte har märkt något, plötsligt är det bara en hand där, säger Cecilia Närfors.

Utifrån övervakningsbilderna beskriver polisen mannen som i 40-45-årsåldern med kort mörkt hår, ljus hy och markerade ögonbryn.

– Vi har bra bevisning i och med övervakningsbilderna. Det vi behöver är mannens identitet, vilket vi hoppas att allmänheten kan hjälpa oss med, säger Cecilia Närfors.