ANNONS

Tågen vänder i Spånga under höstlovet

Stopp för pendeltågstrafiken i Spånga under höstlovet pga arbetet med Mälarbanan.
Stopp för pendeltågstrafiken i Spånga under höstlovet pga arbetet med Mälarbanan.
Friluftsliv, resor till landet och spåravstängningar. Höstlovet närmar sig och Trafikverket passar på att stänga av spårtrafiken mellan Spånga och Kallhäll.
ANNONS

När löven faller och barnen blir lediga stänger Trafikverket av all tågtrafik mellan Spånga och Kallhäll.

För de som pendlar mellan Spånga och Centralen innebär avstängningen inte några större problem. Pendeltågen kommer nämligen att ta sig från Centralen till Spånga, men inte längre. Väl där vänder tågen tillbaka till stan.

De som ska vidare från Spånga till Kallhäll är däremot hänvisade till ersättningsbussar. SL varnar för att resan kommer att ta längre tid än vanligt och uppmanar resenärer att vara ute i god tid.

Anledningen till spåravstängningen är Trafikverkets pågående arbete med Mälarbanan där de två spåren ska utökas till fyra. För att få plats med de nya spåren måste berget intill stationen sprängas bort, vilket drog ut på tiden under sommarens avstängning.

Nästa vecka fortsätter sprängarbetet som givetvis kommer att ge ljud ifrån sig. Arbetet kommer att pågå dygnet runt, men enligt Trafikverket ska de allra bullrigaste momenten göras dagtid, för att störa så lite som möjligt.

Tågtrafiken stängs klockan 02:00 natten till tisdag den första november och börjar rulla igen 04:30 måndagen därpå, den sjunde november.

Fakta

Bussar ersätter pendeltågen

Så här går bussarna:

  • Buss 35A går sträckan Spånga–Kallhäll och omvänt.
  • Buss 35D går sträckan Spånga–Barkarby–Jakobsberg–Kallhäll och omvänt.
  • Buss 35K går sträckan Jakobsberg–Hjulsta (där du kan byta till tunnelbanans blå linje) och omvänt. Obs! Går bara vardag i rusningstid.
Källa: SL
ANNONS