ANNONS

Tågfri sommar i hela Vallentuna

25 minuter.

Så mycket längre kommer det att ta att åka från Kårsta till Stockholms Östra när Roslagsbanan stängs av i sommar.
ANNONS

Roslagsbanan kommer att vara avstängd från den 22 juni till början av september mellan stationerna Kragstalund och Kårsta, det vill säga samtliga tågstationer i Vallentuna. Anledningen är bygget av den planskilda trafikplatsen i Vallentuna där tåget ska byggas upp på en viadukt.

– Det kommer att ta ungefär 25 minuter längre att ta sig från Kårsta och in till Östra station. Men i år har vi valt att förlänga vissa turer, bland annat Kårsta till Söderhalls trafikplats, E18, där man kan byta till buss, säger Lars-Henrik Larsson, trafikchef Roslagståg.

Även för dem som åker från stationerna Lindholmen och söderut kommer det att ta några minuter längre till stan.

Ersättningsbussarna kommer att gå på samma platser som vid avstängningen av Roslagsbanan i december. Då skedde arbeten nära spåren för att förbereda viaduktbygget vid Vallentunastation.

I sommar byggs en av två viadukter färdig. Till hösten kommer tågen att rulla över den första viadukten.

Ett år senare, hösten 2013, väntas nästa viadukt vara färdig.

Ombyggnaden görs i två etapper för att minimera tiden som Roslagsbanan behöver vara helt avstängd. Enligt Lars-Henrik Larsson valde man att bygga två viadukter med ett spår på vardera viadukt i stället för en viadukt med dubbelspår. Om man valt det senare alternativen hade, enligt Larsson, risken varit att tåget skulle behöva vara avstängt ett helt år.

Men även nästa sommar förväntas avbrott i tågtrafiken på Roslagsbanan. SL förbereder för att göra sträckan Kragstalund-Vallentuna dubbelspårig. Denna utbyggnad fortsätter nästa sommar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.