Tågtrafiken flyter bättre – men inte normalt

Viss sträckor är fortfarande inställda i pendeltågstrafiken.
Viss sträckor är fortfarande inställda i pendeltågstrafiken.
Den nedrivna kontaktledningen mellan Sollentuna och Rotebro har nu lagats. Det innebär att tågtrafiken flyter bättre – men inte helt normalt.
Växelfelet i Rotebro är inte helt åtgärdat, och det påverkar pendeltågstrafiken.

Den nedrivna kontaktledningen mellan Sollentuna och Rotebro blev katastrofal för tågtrafiken i helgen. Alla regionaltåg mellan Uppsala och Stockholm ställdes in, liksom Arlanda Express och långa sträckor på flera pendeltågslinjer.

Vid 14-tiden idag var kontaktledningen, som gick sönder tidigt i lördags morse, äntligen färdiglagad. Det innebär att regionaltåget Uppsala-Stockholm går igen, liksom Arlanda Express.

Också pendeltågstrafiken löper på bättre – men inte helt normalt. Orsaken är att växelfelet i Rotebro ännu inte är helt åtgärdat. Det uppstod när ett hjälptåg råkade köra in i växeln under arbetet med att reparera kontaktledningen igår förmiddag.

– Det fortsätter att påverka pendeltågstrafiken men ska vara färdiglagat imorgon bitti, enligt Trafikverket, säger Bengt Stenberg vid SL:s pressjour.

Två pendeltågslinjer är i nuläget ännu drabbade. Linje 38 mellan Uppsala och Älvsjö är inställt mellan Upplands Väsby och Älvsjö i båda riktningar. Linje 36 går i halvtimmestrafik på sträckan Häggvik–Märsta och omvänt. Tågen går däremot enligt ordinarie tidtabell på sträckan Häggvik-Södertälje centrum.

Resenärer uppmanas att gå in på sl.se för att få aktuell information, och råd om alternativa vägar.