Talang-Madde: ”Jag vill bli en världsstjärna”

Madeleine Hilleard har landat i vardagen igen efter segern i TV4:s "Talang".
Nu siktar 15-åringen från Vendelsö mot nästa mål:
Att göra samma resa som den tidigare "Talang"-vinnaren, Zara Larsson.

Madeleine Hilleard lutar sig tillbaka i den mintgröna soffan i hemmet. ”Talang”-veckorna är över. När finalen avgjordes i fredags stod 15-åringen från Vendelsö som segrare.

– Alltså jag tänkte att nu har jag gjort mitt bästa och det känns okej, nu åker jag hem. Sedan var det ba va!? Jag var en av de tre bästa och tänkte varför är jag det? Det måste vara nåt fel. Sedan sa de ”Madeleine!” och den känslan kommer jag alltid att minnas, säger hon om finalen.

Vill att opera ska nå en yngre publik

Det var inte självklart att Madeleine skulle sjunga opera i ”Talang”. Först tänkte hon söka till programmet med sin pop-röst.

Madeleine på scenen under finalen. Foto: Annika Bergström.

– Jag vill visa folk att opera inte bara är gamla tanter och män, det är inte en stor balklänning med peruk, det kan vara så mycket mer än det. Jag vill att opera ska gillas av unga. Det är så kul när 0-4:or och 0-5:or skriver till mig: ”Jag visste inte ens vad opera var innan jag hörde dig sjunga”. Det gör mig så glad att höra.

Haft fullt upp – och det fortsätter

Det har varit en hektiskt period. Veckan mellan semin och finalen hade Madeleine, som läser nionde året på Adolf Fredriks musikklasser, ett nationellt prov. Och på kvällarna pluggade hon italienska för att klara uttalet i de italienska textpartierna av finallåten, ”Time to say goodbye”.

Nu väntar nya utmaningar. I höst börjar Madeleine gymnasiet. Tiden som följer är fylld av auditions till olika musiklinjer. Hon har även fått mängder av erbjudanden, bland annat om att sjunga i Blå hallen på Stockholms Stadshus och på Malmö Live med Malmö symfoniorkester.

Jag är en sådan person som vill ha en karriär framför mig

Madeleine Hilleard

Ska bli världsstjärna

Även om ”Talang”-vinsten är ett minne för livet, är det bara ett första steg mot något mycket större för Madeleine Hilleard.

Madeleine Hilleard hemma i Vendelsö. Foto: Stefan Källstigen.

– Jag är en sådan person som vill ha en karriär framför mig. Jag vill jobba med sång i framtiden och då känner jag att det är väldigt bra att börja som ung så att när jag är kanske 21 år…alltså jag vill ju bli en världsstjärna, det är en dröm jag har.

Vill du göra en liknande resa som Zara Larsson gjort, som också vann ”Talang”?

– Ja verkligen, hon är min förebild. Hon har ju gått från att vara en stjärna i Sverige till att vara en stjärna i hela världen och det är så jag vill bygga upp min karriär.