Tallkrogen rustar för Olympialoppisen

Så här kunde det se ut under Olympialoppisen förra året.
Så här kunde det se ut under Olympialoppisen förra året.
För tredje året i rad är det snart dags för Stockholms största garageuppfartsloppis Olympialoppisen. Årets loppis ser ut att bli den största hittills.
- Det är nånstans mellan 70-80 anmälda, säger initiativtagaren Marie Persson Enström.

Efter att den första planerade loppisen regnat bort 2014 kom Olympialoppisen igång ordentligt ett år senare. Sedan dess är det en årligt efterlängtad höjdpunkt i området. Lördag den 26 augusti är det dags igen.
– Vi hoppas på runt 500 besökare, säger Marie, som tillsammans med Martina Kreüger är inititativtagare till Olympialoppisen.

”Bra miljötänk”

Till skillnad från en mer traditionell loppis sker försäljningen inte i stånd på rad utan på de anmäldas tomter. Marie och hennes grannar tömmer förråd och källare och säljer ut sakerna dem inte längre vill ha kvar.
– De flesta bor på Olympiavägen eller Maratonvägen, men det är även en del anmälda hus på mindre sidogator i området. Jag tycker det är fantastiskt att man kan återvinna grejer på det här sättet, att ens gamla grejer kan få nya ägare. Det är dessutom bra miljötänk, säger Marie.

Överraskande inslag

Förutom klassisk loppisförsäljning kan det dyka upp överraskande inslag under dagen.
– Förra året var det någon som valde att visa upp sin trädgård och någon annan styrde upp ett trädgårdscafé. Vi får se om det blir något liknande i år.