ANNONS

”Herr talman” talar på Södertörns högskola

Södertörns högskola Norlén
Talmannen Andreas Norlén leder riksdagens arbete i samråd med partiernas gruppledare. På fredagen väntar dock panelsamtal på högskolan.
andreas norlén.
Talmannen Andreas Norlén.
På fredagen besöker riksdagens talman Andreas Norlén (M) Södertörns högskola med anledning av att demokratins genombrott i Sverige firar 100 år.
ANNONS

Nästa år är det 100 år sedan kvinnor fick rösta i riksdagsvalet för första gången. Det firar riksdagens talman Andreas Norlén genom besök på utvalda platser i Stockholm län under fredagen och lördagen. Efter ett besök på Tumba gymnasium på förmiddagen fortsätter talmannen till Södertörns högskola. 

Här väntar panelsamtal klockan 12 som handlar om demokratins utmaningar med utgångspunkt ifrån tillit och tillhörighet.

De deltar i samtalet

Statsvetaren Jenny Madestam kommer att delta. Det gör också medieforskaren Gunnar Nygren samt Håkan Blomqvist som är docent i historia och Marja Lemne som är lektor i offentlig förvaltning.

– Under besöket i Stockholms län vill vi öka kunskapen om demokratins genombrott men framför allt inspirera till samtal om demokratins vikt och vilka utmaningar demokratin står inför, säger talman Andreas Norlén på riksdagens hemsida.

På lördagen fortsätter Andreas Norlén med besök i norra Stockholm.

ANNONS