ANNONS

1800-talshus i Mullvaden kan få fler våningar

Huset på Krukmakargatan kan få fler våningar.
Huset på Krukmakargatan kan få fler våningar.
Ett 1800-talhus i kvarteret Mullvaden kan byggas om och få flera nya våningar.
ANNONS

Huset finns i kvarteret ”Mullvaden andra” på Krukmakargatan 38 och ligger bara några hundra meter från husen i kvarteret som ockuperades på 70-talet.

Huset som nu kan få tre nya våningar är byggt på 1880-talet. Byggnaden är inte bara äldre än sina grannhus utan även tre våningar lägre. Om påbyggnaden godkänns blir det lika högt fastigheterna intill och sju nya lägenheter tillkommer i bostadsrättsföreningen.

Funkar i ett brokigt kvarter

Exakt hur påbyggnaden faktiskt ska se får utredas under ett planarbete, men stadsbyggnadskontoret tycker att kvarteret är så pass varierat i byggstilar och tidsepoker att en påbyggnad kan fungera.

”Grundidén är att möjliggöra för en påbyggnad som bygger vidare på kvarterets brokighet  Ambitionen är att möjliggöra för en volym som adderar en ny arkitektonisk årsring till det befintliga bostadshuset och till kvarteret i stort”, skriver kontoret i sitt tjänsteutlåtande.

Kan klubbas nästa år

Stadsbyggnadskontoret är överlag positivt till planerna och på torsdag kan politikerna bestämma om ett planarbete ska påbörjas. Som tidigast skulle en sådan detaljplan som tidigast vinna laga kraft i slutet av nästa år.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.