ANNONS

Tältläger vid järnvägen rivs

Sju personer som har uppehållit sig olovligt på marken vid Ladbron i centrala Väsby måste avhysas. Detta efter att kommunen bett kronofogden om hjälp med särskild handräckning.
ANNONS

Kronofogdemyndigheten har beviljat en ansökan från kommunen om att avhysa sju personer som olovligen har uppehållit sig på marken i området kring Ladbron, vid järnvägen i centrala Väsby.

– De har bott i tältläger vid Ladbron, bortåt Barockparken, under en tid tillbaka, säger Niklas Claesson, säkerhetssamordnare på kontoret för samhällsbyggnad vid Upplands Väsby kommun.

Omkring ett tiotal personer har hört av sig till kommunen om tältlägret.

– Jag har fått in en felanmälan där det står att folk i området har känt sig otrygga. Det är flera närboende, samt folk som promenerar eller springer i området som upplever sig störda. De har bland annat klagat på nedskräpning.

Lagen säger att en markägare som anser att det uppstått ett otillåtet boende kan få hjälp från kronofogden med att avhysa lägret. Då görs en ansökan om handräckning som kan komma både från kommuner och privata markägare, uppger Niklas Claesson.

Under första halvåret 2015 verkställdes 21 avhysningar i Stockholms län. Totalt tvingades 398 personer att lämna sina läger. Flest avhysningar gjordes i Stockholms stad.

– Det är inget kul att behöva avhysa dem. De lever ju i misär. Det är jävligt olustigt. De har det ju ännu sämre i sina hemländer, säger Niklas Claesson.

De sju boende i Väsby blev så sent som i oktober avhysta från en annan plats i närheten. Nu upprepas alltså proceduren.

– Det är väl troligt att det kommer att fortsätta så här. Jag har ingen formel eller recept för hur man ska ta hand om det. Problemet är ju inte bara här i våra skogar. Det är på riksnivå. Det är synd om dem, säger säkerhetssamordnaren Niklas Claesson.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.