”Öppna ett nattöppet härbärge i Haninge nu!”

Arkivbild: Kryckans daghärbärge i Vallakyrkan i Handen.
Insändarskribenten vill att ett natthärbärge öppnar i Haninge med 30 platser. Bilden är från daghärbärget Kryckan vid Vallakyrkan i Handen.
Många i Haninge saknar i höst och vinter tak över huvudet. De fryser, de mår dåligt, och de är hungriga. Öppna nu ett natthärbärge i Haninge med 30 platser för att hjälpa våra utsatta, skriver insändarskribenten "Ambrosia".

Tänk vad kallt det måste vara att sova ute och inte ha något hem. Att inte kunna krypa ner i en varm säng att sova i varje natt. Att inte gå in i sitt hem och sätta i gång elementen och ha det bra.Tänk att vandra runt på stan och frysa hur mycket som helst varje natt och dag. Att inte kunna sova för att det är för kallt och att man inte är trygg.

Att må dåligt jämt på grund av detta och att inte ha råd med mat.Det är vardag för många män och kvinnor i Haninge i dag. Är det värdigt ett land som Sverige att inte hjälpa dem som har det sämst?Jag vill att Haninge kommun­, Österhaninge församling och landstinget gemensamt finansierar ett nattöppet härbärge med minst 30 platser­ i Haninge.

Ett härbärge med sköna sängar och värme och god personal som har utbildning i att se utsatta männi­skor. Här ska det finnas möjlighet att äta varm och bra mat, att tvätta kläder, duscha och finnas tillgång till datorer och att se på tv, etcetera.Tycker du också detta? Mejla kommunen, Österhaninge församling och landstinget.

”Ambrosia”