Tanto och Medis kan få lagliga graffitiväggar

Tanto/Liljeholmsbron, Folkungagatan och Medborgarplatsen/Björns trädgård. Det är platserna på söder som kan få offentliga graffitiväggar.

– Jag hoppas väggarna kan fungera som en ständig pågående konstnärlig gestaltning. Det är roligt för de som målar och skapa ett bra stadsrum, säger Anders Göransson (S) till SVT Nyheter Stockholm.

Förra året påbörjade Södermalms stadsdelsförvaltning arbetet med att hitta platser för offentlig konst.

Till en början föreslogs sex platser, Tanto/Liljeholmsbron, Pålsundsparken västra, Pålsundsparken östra, Skanstull, Folkungatan och Medborgarplatsen/Björns trädgård.

Tillsammans utgjorde de 406 meter vägg som skulle gå att måla på. Nu när utredningen står klar återstår dock tre platser; Tanto/Liljeholmsbron, Folkungagatan och Medborgarplatsen/Björns trädgård.

Totalt innebär 73 meter bred målningsbar vägg.

– Det är en prioriteringsfråga, vi presenterade ett urval. Att alla platser skulle genomföras skulle kosta för mycket, säger Anders Göransson (S), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd till SVT Nyheter Stockholm.

Enligt Anders Göransson har det funnits en oro för att de offentliga väggarna ska bidra till mer klotter.

– Det är naturligtvis inte okej att klottra på andras väggar, men det ska finnas utrymme att måla på öppna offentliga väggar, säger Anders Göransson (S) till SVT Nyheter Stockholm.

Den 17 mars ska Södermalms stadsdelsnämnd fatta beslut om väggarna.