Tar betalt för att träna åt andra

Du vill skryta i sociala medier om att du har varit ute och sprungit, men orkar inte ge dig iväg. Lugn, nu kan du köpa resultatet.

Hur man uppfattas i sociala medier blir allt viktigare. Det är hög status att vara hälsosam. Och var och varannan springer maraton. Men när man inte orkar?

Förra lördagen publicerades en annons på Blocket: ”Lovade du för mycket på nyår? Har du en Facebookprofil som saknar dina uppdateringar från gymmet eller senaste löprundan?”

– Många är måna om att visa på nätet att de tränar, med uppdateringar i appar och bilder man lägger ut på väg till och från träningen, säger Andreas Tjärnberg, 36, från Norra Djurgården, mannen bakom annonsen – som mest var tänkt som ett test.

Erbjudandet går i korthet ut på detta: Betala 250 kronor, så tränar någon annan åt dig. Och du får foton från träningen, eller statistik från en träningsapp att publicera i dina sociala medier.

– Jag ville se om det faktiskt fanns en marknad. Är folk som inte kan eller inte vill träna beredda att betala för att ändå behålla sin sunda framtoning i sociala medier?

På ett dygn hade annonsen visats mer än 30 000 gånger. Och ungefär tio personer hade nappat på erbjudandet.

– Folk tänker nog först ”det här kan inte vara på riktigt” och sedan ”ingen kan vara beredd att betala 250 kronor för det”. Men det är ju vad folk betalar för digitala diamanter i spel, säger Andreas Tjärnberg.

Norra Djurgårdsstaden Miljöpartiet på Östermalm vill att man ska kunna odla bin på Östermalm. Så blir det antagligen inte enligt stadsdelsnämnden, eftersom det inte finns några ändamålsenliga platser för verksamheten. Men nästa år kommer det att sättas upp en kupa vid Gasverksvägen. Boende kommer att kunna anmäla sitt intresse och 1015 lottas fram som får delta i skötseln av bisamhället och kan få honung med sig hem.

Jag ville se om det faktiskt fanns en marknad.

Biodling ska testas i norra djurgårdsstaden

Poliser ville ha gratis fruktstund

Stockholm Två poliser i Stockholm har anmälts till Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd efter att ha frågat en mathandlare om denne ville sponsra med frukt.

Det var när de två poliserna skulle planera en trafikkontroll som de tackade ja till ett erbjudande om att få gratis överbliven frukt från en matbutik att dela ut till poliserna. För att vara rättvisa frågade de den konkurrerande livsmedelshandlaren om även denne ville sponsra. Olämpligt, anser polismyndigheten i länet som anmälde poliserna. En utredning om eventuell disciplinpåföljd är nu inledd.