ANNONS

Nu tar studenterna på sig mössorna

Hassan Khaligdsd och Omed Javid tar snart studenten från Blackebergs gymnasium.
Hassan Khaligdsd och Omed Javid tar snart studenten från Blackebergs gymnasium.
Nu är det inte långt kvar tills studenterna på Blackebergs gymnasium springer ut. Under fredagen tog de på sig mössorna.
ANNONS

Under fredagen var det mösspåtagning på Blackebergs gymnasium. Hela skolgården var full med ungdomar med vita mössor i händerna, det bjöds på körsång och tal om våren.

I slutet av ceremonin räknades det ner från tio och sen fylldes ett hav av vita mössor på glada och förväntansfulla studenter.

 

Nu väntar endast sju veckor i skolan innan det är dags för student och utspring. Hassan Khaligdsd och Omed Javid känner sig glada över vad som komma skall.

– Det känns jätteroligt men det kommer kännas konstigt. Man har ju fått in en rutin att gå hit varje dag. Men det ska bli skönt att ta ett sabbatsår. Jag tänkte jobba och resa, kanske till Spanien och Italien, säger Omed Javid.

Hassan ser också fram emot studenten även om han kommer sakna Blackeberg gymnasium.

– Blackeberg är världens bästa skola. Vi har bra jättebra lärare, jag kommer sakna dom. Sen kommer jag sakna att man kan köpa frukost för fem kronor i caféet, haha.

Rodas, Asaer, Zoi och Masha går sista året på naturlinjen.

Rodas Afewerki och Asawer Alhussan går tillsammans på naturlinjen och har redan sökt program på universitetet. Rodas till läkarlinjen och Asawer ska plugga till civilingenjör.

– Jag längtar efter studentdagen. Det kommer kännas jätteskönt men jag kommer såklart sakna alla kompisar, säger Asawer Alhussan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.