ANNONS

Tårtklippet växte till Youtubekanal

William Sjögren Gomez älskar att jobba med videoklipp – egna och andras.
William Sjögren Gomez älskar att jobba med videoklipp – egna och andras.
Kluriga Farstakillen William Sjögren Gomez peppade många med sin Facebook-film där han söker jobb genom att visa upp en tårta. Nu har han startat en egen Youtubekanal.
ANNONS

Minns ni William Sjögren Gomez? I höstas sökte han jobb genom en filmsnutt på Facebook, där han håller upp en tårta som det står ”Anställ William” på.

Den kluriga Farsta Strand-killen, som gick ut Medieinstitutets utbildning inom marknadsföring och försäljning 2012, fick massor av positiva kommentarer och gav hopp åt andra jobbsökande. Men frågan är: Ledde det udda tilltaget till ett efterlängtat jobb inom marknadsföring?

– Ja! Jag hjälper Salsaakademin med marknadsföring och videoklipp, och efter nyår börjar jag samarbeta med Bidnord.com, om videoklipp, berättar han glatt när Lokaltidningen Mitt i ringer upp.

Men framför allt har William Sjögren Gomez startat en egen Youtubekanal, peppad av uppmärksamheten kring tårtfilmen. Där han lägger ut Sveriges bästa videoklipp, kommenterar dem och creddar tipsarna.

– Jag fick så otroligt mycket positiv respons på tårtfilmen – många berättade att det gett dem inspiration och motivation. Det gav mig idén att ge tillbaka något, genom att sprida andras videoklipp och dela med mig av den glädje de gett mig, säger han.

Dessutom tycker han att genren videoklipp är värd mer uppmärksamhet, och här har hans Youtubekanal ”William Sjögren Gomez” en lucka att fylla.

– Det görs så mycket bra videoklipp. De är värda uppmärksamhet, på samma sätt som nya böcker och filmer recenseras, säger han.

Några pengar rullar ännu inte in, men han hoppas att de är på väg. Ett gott tecken är att han blivit kontaktad av initiativtagarna till VIDSTAR the festival, Sveriges hittills största Youtube-event som arrangeras i Globen den 17-18 juni 2016. Han håller tummarna för ett samarbete med dem.

Med facit i hand: Vill han uppmuntra fler att söka arbete på udda sätt?

ANNONS

– Det beror helt på. Om man är bra på att skriva och det passar den bransch man ska jobba i, är det säkert lika bra att söka jobb på det traditionella sättet. Men man ska inte vara rädd för annorlunda grepp om de kan hjälpa en att förverkliga ens drömmar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.