Tatuerare ska öppna studio på Baggeby torg

Stoffe Carmdal gör ytterligare en tatuering på sin syster Linda Sköld.
Stoffe Carmdal gör ytterligare en tatuering på sin syster Linda Sköld.
En tatuerare ska öppna studio i spelbutiken

Dirren på Baggeby torg.

– Alla säger att jag är Lidingös första tatuerare, säger Stoffe Carmdal, som flyttar sin verksamhet från Söderköping.

Om en vecka eller två kommer man inte behöva lämna ön för att smycka sin kropp med bläck. Bara ta sig till Baggeby torg, kliva in genom dörren på spelbutiken Dirren och fråga efter Stoffe Carmdal, eller ”Red Knuckle” som han kallas i branschen.

I ett litet rum i lokalens bakre del ligger den nybyggda tatueringsstudion där han ska ta emot sina kunder. Allt är klart – förutom tillståndet från miljö- och hälsoskyddsenheten.

– Sedan jag började för 10 år sedan har kraven höjts enormt. Det är bra att allt är säkert för att ta emot kunder, säger Stoffe Carmdal.

Det är hans syster Linda Sköld som tillsammans med sin sambo Kristian Tyler driver butiken med spel, hyrfilm och annat smått och gott. Under en längre tid har de haft planer på att locka upp brodern till Lidingö från Söderköping där han hade sin studio tidigare.

– För ett och ett halvt år sedan hade vi en lokal på gång här i Baggeby, men då blev det inget, säger Linda Sköld.

Men när kundunderlaget i lilla Söderköping började vika packade Stoffe Carmdal ihop sin utrustning och flyttade hit.

– Alla tatuerar sig i dag. Förut var det mycket mer kategoriskt, nu är det vem som helst. Jag vet folk med ganska höga positioner som har överkroppen full av tatueringar – fram till skjortkanten, säger han.

Det är inga speciella motiv som gäller just nu.

– Jag kan tatuera nästan vad som helst. Men man måste känna sina begränsningar och säga ifrån om man inte kan. Den största utmaningen är att göra porträtt, säger han.

Vad en tatuering kostar beror på flera faktorer, som tidsåtgång, detaljrikedom och färg. Stoffe Carmdal tänker lägga sina priser snäppet under Stockholmspriser och ett minimum kommer att ligga på runt 800 kronor.

Till en början kommer studion att ha drop-in.