Tävla i bästa snögubbe

En hungrig snögubbe som Katarina Hammarström byggde förra året.
En hungrig snögubbe som Katarina Hammarström byggde förra året.
Äntligen kom snön. Och nu arrangerar Katarina Hammarström en snögubbetävling på Facebook.

– Det är en kul grej som alla kan göra, säger hon.

Det är i gruppen ”Tyresöbor” på Facebook som tävlingen i bästa snögubbe hålls. Tävlingen går ut på att göra den finaste och mest spektakulära snögubben och att sedan lägga ut en bild på sin skapelse i gruppen. Den person eller familj som gjort den finaste snögubben får sedan ett presentkort värt 200 kronor i pris.

– Det var vi två som administrerar gruppen som spånade fram tävlingen. Det är en lite rolig grej som vi hoppas kan få lite mer liv i gruppen, säger Katarina Hammarström som är en av två som driver gruppen.

Än så länge har ”Tyresöbor” drygt 1000 medlemmar men Katarina Hammarström hoppas att fler som bor i Tyresö ska lockas till gruppen tack vare snögubbe-tävlingen. Men i måndags när Mitt i Tyresö pratade med henne hade det inte dykt upp något bidrag.

– Det är jättemånga som har gillat min status om tävlingen. Men än har inga snögubbar dykt upp. Men jag tror att det kommer för det har inte varit någon bra kramsnö än, säger Katarina Hammarström.

Tanken med Facebook-gruppen är att det ska vara en samlingsplats för Tyresöborna där de kan hjälpa varandra, få information och hålla koll på vad som händer i kommunen. Men snögubbe-tävlingen är den första tävlingen som gruppen arrangerat.

– Vi hade planer på att ha något liknande vid Halloween, men tiden bara rann iväg. Så vi testar nu istället, säger Katarina Hammarström.

Reglerna för tävlingen är enkla. Den snögubbebild som får flest gilla-markeringar i Facebook-gruppen blir den som vinner. Katarina Hammarström tror att fler kommer att söka sig till sidan på grund av tävlingen.

– Jag vet inte riktigt hur stor genomslagskraft gruppen har just nu. Men Tyresö är en stor kommun och många är aktiva på Facebook. Det vore kul om det blev en riktig samlingsplats för Tyresöbor, säger hon.

Förutom gruppen ”Tyresöbor” finns även ”Alla vi som växt upp i Tyresö” och ”Gnäll och skäll i Tyresö”.