ANNONS

Tävlingen avgjord – så blir det i Barkarbystaden

Visionsbild över K2A:s studentbostäder i trä och Credentias bostadsrätter i kommande kvarter nära tunnelbanan i Barkarbystaden. (Visionsbild: Reflex Arkitekter)
K2A:s studentbostäder i trä och Credentias bostadsrätter i kommande kvart kvarter.
Vinnaren i markanvisningstävlingen är avgjord. K2As dotterbolag Svenska Studenthus och Credentia kommer satsa på förskola i trä, studentbostäder och bostadsrätter.
ANNONS

Järfälla kommun, K2A och Credentia tecknar avtal om markanvisning för 200 studentbostäder, en förskola i trä, 200 bostadsrätter samt lokaler för service och handel i ett kvarter i Barkarbystaden. Det står klart efter att tävlingen om marknadsanvisningen nu är avgjord.

Bostäderna kommer att ha 100 meter till den kommande tunnelbanestationen i Barkarbystaden.

– Det vinnande förslaget kommer att bidra till en attraktiv och integrerande bostadsbebyggelse, delvis i trä, för människor i olika åldrar och skeden i livet. Kvarteret kommer att tillföra dynamik och stadsliv och på ett bra sätt möta den bebyggelse som redan finns i Barkarbystaden, säger kommundirektör Christina Rapp Lundahl i ett pressmeddelande.

K2A bygger Svanenmärkta bostäder i trä i egen fabrik. Lägenheterna och förskolan beräknas vara färdiga för inflyttning under 2021.